» Forum » Dies und das » Dies und das » Problems about China grinding disc

Problems about China grinding disc
juniper
10.12.2018 - 08:40:24     Zitieren

There are several points that need to be paid attention to during the replacement process of the diamond China grinding abrasive disc. This mainly includes the following aspects:
1. Texture problem, in the process of use, if there is a crack in the diamond grinding wheel, then it is necessary to stop using it, and then replace the new grinding wheel, which can cause the diamond wheel to break and hurt people.

2. The validity period, the new diamond China grinding abrasive disc that is taken out from the warehouse is not necessarily a qualified grinding wheel, and may even appear. The new grinding wheel purchased from the manufacturer is not necessarily a qualified grinding wheel. This is because any diamond wheel has its limited duration. If it is used within the expiration date, then this diamond grinding wheel is a qualified grinding wheel; once it is used beyond the expiration date, it is not necessarily a qualified grinding wheel. The regulations stipulate that “the grinding wheel should be used within the validity period. The resin and rubber bond grinding wheel must be subjected to the rotation test after one year of storage. Only qualified persons can use it”.

3. Wear problem, any diamond China grinding abrasive disc has its certain wear and tear requirements, and once the wear condition reaches a certain level, we must replace the new grinding wheel. Don't be able to use it for a little bit of material and then use it for super wear. This is a very unsafe violation. It is generally stipulated that when the diamond grinding wheel is worn to a diameter 10 mm larger than the diameter of the chuck, the new grinding wheel should be replaced.